Menu

Få din musik till Spotify

Få din musik till Spotify

Vill du få din musik till Spotify? Att ladda upp sin musik på Spotify är ett väldigt bra sätt för osignerade artister att nå ut med sin musik.Spotify_2013_(logo) Det är förmånligt och går väldigt enkelt, och du behöver inte ha ett skivkontrakt hos ett skivbolag för att kunna sätta ut din musik på Spotify. Dessutom får du såklart betalt för varje gång din låt spelas.

 

Så här gör du

Du kan inte ladda upp dina låtar direkt på Spotify, utan som osignerad artist får du din musik publicerad via distributörer. Det finns ett flertal olika tjänster på nätet där du helt enkelt betalar en summa för att få ladda upp din musik, som sedan publiceras på Spotify. Betalningsmodellerna varierar lite mellan olika distributörer, men vanligast är att du betalar enligt hur många låtar du vill ladda upp. Efter att du har laddat upp dina låtar på hemsidan och betalat, så är det bara att vänta. Det kan ibland ta 4–6 veckor innan din musik laddats upp på Spotify, så se till att du är ute i god tid om du har planerat ett visst releasedatum för din singel eller ditt album.

Hur får man betalt?

En av ambitionerna med Spotify när företaget grundades för tio år sedan var att skapa ett alternativ till illegal nedladdning av musik. I och med Spotify fick konsumenterna en chans att lyssna på sin favoritmusik utan att behöva betala massor av pengar, samtidigt som artisterna fick ersättning. Det grundläggande konceptet är alltså att du får en viss summa pengar för varje gång din låt spelas på Spotify.

Det finns en del faktorer som inverkar på hur mycket betalt du kommer att få för din musik på Spotify, men den viktigaste är helt enkelt att mer streamade låtar ger mer betalt än mindre streamade låtar. Hos en del distributörer får du 100 % av de royalties som betalas ut, medan andra distributörer behåller en del av summan. Det är hur som helst inte jättemycket ersättning du får för varje enstaka gång din låt spelas på Spotify, mellan 0,006 och 0,0084 amerikanska dollar enligt Spotify själva, så det lönar sig att marknadsföra dig och få synlighet innan du laddar upp din musik.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *