Menu

Vin och musik – en magisk duo

Musik har förmågan att lägga stämningen för så många sammanhang, inte minst när det gäller mat och framför allt dryck. Om man sedan går in på smalare kategorier som olika vinsorter, finns det även där olika kategorier och melodier som klingar bra tillsammans. Vinoteket.se har ett brett utbud av rödvin för olika tillfällen – en perfekt plats att välja och vraka samtidigt som du plockar fram de bästa moderna hitsen!

Det finns undersökningar som visar att vin och musik har en koppling och att vad vi lyssnar på och vad vi dricker påverkar varandra. Alltså kan man uppfatta vissa viner på ett visst sätt utifrån vilken musik som spelades.. När man tänker på rödvin så tänker man förmodligen på lite tyngre musik, däribland klassiska låtar, jazz och rockig musik. När det kommer till modernare musik kan det vara behagligt att hitta musik som återuppväcker dessa äldre, mer klassiska musikgenrer och framhäver det där sofistikerade och romantiska med ett gott rödvin.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *