Menu

Romantisk musik

Vad som egentligen är romantisk musik är en definitionsfråga utan ett enda korrekt svar. Du kanske tycker att en hårdrockslåt är romantisk, medan andra menar att den klassiska musikgenren är den mest romantiska. För många handlar dock romantiska låtar, oavsett genre, om musik som på ett eller annat sätt har texter som handlar om kärlek och förälskelse. Många menar kanske också att lugnare låtar känns mer romantiska är snabba och ”hårdare” låtar, men långt ifrån alltid. Romantiska låtar kan också tänkas vara positiva i sin ton för det mesta, snarare än att till exempel handla om ett brustet hjärta och olycklig kärlek. Kärlek är ett populärt ämne att skriva musik om, så att hitta romantiska låtar som faller just dig i smaken bör inte vara så svårt. För att ändå göra det lite enklare för dig att hitta en bra och romantisk låt får du här några tips på vägen!

Romantik musik är populär

Man kan utan tvekan hävda att romantisk musik är populär, i stort sett oavsett vilken genre vi pratar om. Välkända låtar som I will always love you med Whitney Houston kanske många tänker på, eller varför inte svenska numera ”klassiker” på bröllop så som Kents Utan dina andetag, Cajsa Stina Åkerströms låt Av längtan till dig eller Sonja Aldéns Du är allt. Dessa är till exempel populära bröllopslåtar. P3 presenterade en lista över de mest spelade låtarna i P3 2017. Listan toppas av Julia Michaels Issues och bland svenska låtar toppas den av Rhys Last Dance. På listan finns också en hel del romantiska låtar, eller åtminstone kärlekslåtar av olika slag. Ett exempel är Axwell, Ingrosso & Kid Inks I love you. Fler låtar handlar dock om olycklig kärlek, till exempe The XXs Say something loving. Om du är ute efter romantiska låtar är därför inte den listan det allra bästa stället att hitta dem på. Ett tips är att istället söka på romantiska eller kärleksfulla playlists på till exempel Spotify.

Hitta kärleken i vår

Romantiska kärlekslåtar i all ära, men många av oss vill förmodligen också ha någon att dela låtarna med, annars kan det ju kännas lite sorgligt nästan. Att hitta kärleken är tyvärr inte alltid det enklaste, men ge aldrig upp! Rätt som det är hittar du personen i dina drömmar. Idag har dejtingsajter och dejtingappar blivit allt mer populära. Många känner säkert till appen Tinder, där du kan hitta din nästa kärlek. en bra dejtingsajt är också Match.se. De finns både som sajt och i form av en app. Andra alternativ är till exempel Elitsinglar och eDarling, Testa dig fram för att se vilken som faller dig bäst i smaken! Varför inte sätta på en romantisk låt, tända lite ljus och koka en kopp te under tiden? Det gör hela stämningen lite mysigare och framför allt lite mer romantisk. Lycka till med att hitta kärleken eller en härlig flört i vår!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *