Menu

Musikartister som nyligen lagt av

Artister som har en lång och gedigen karriär bakom sig och har tjänat miljoner har ofta benägenhet att fortsätta trots att albumen inte säljer lika bra längre. Musiker som Madonna och Mick Jagger uppskattas visserligen fortfarande av fansen, men är det inte hög tid att gå i pension snart och lämna över stafettpinnen till yngre artister? När är det dags att lägga av och vilka kända musiker har nyligen tagit det steget?

När är det dags att sluta?

När en artist har lyckats förändra en hel musikindustri, testat saker som att göra film eller starta ett skivbolag med mera, och kanske rent av skriva barnböcker som Madonna faktiskt har gjort, kan man till slut börja undra – är det inte dags att slänga in handduken någon gång? När är det egentligen hög tid att göra det? Många är åsikterna om detta men de flesta är ändå ganska överens om att det är bäst att sluta på topp så att folk kommer ihåg en för det goda man gjorde och för framgångarna.

Många artister som drar ut på processen lämnar istället efter sig ett bitterljuvt spår av nyskapande musik som egentligen inte låter speciellt bra längre. Visst är det naturligt att folk åldras, men å andra sidan var det väl ändå roligare att se en fräsch Mick Jagger dansa runt på scen än att mötas av en rynkig och stel farbror vars röst och yttre har sett bättre dagar. Idag kan folk driva med dessa artister så till den milda grad att de skaffar sig roliga kostymer på partykungen.se och klär ut sig till den eller den artisten – bara för att visa att det kan vara dags för dem att gå vidare.

Andra artister har inte problemet att lägga av i tid på grund av ålder och brist på inspiration längre – de kanske rent av inte längre brinner för musiken eller rent av mår dåligt av att arbeta i branschen. Så var till exempel fallet med Avicii som visserligen ville fortsätta skriva musik men avskydde turnerandet och att stå i rampljuset och därför avslutade sitt liv.

Egentligen vet man själv när musiken eller sättet man gör musik på inte längre går hem hos andra eller hos en själv. Det är då det är dags att söka sig en annan väg i karriären.

Artister som valt bort musiken

Nyligen har flera artister valt bort rampljuset av olika skäl. Nicki Minaj vill lägga noterna på hyllan och skaffa familj istället. Gwen Stefani satsade på en modekarriär istället och lade av. Svenska rapduon Medina bestämde sig också för att sluta och det har varit si och så med grupper som Swedish House Mafia och Kent innan dessa grupper gick skilda vägar. SHM har till och med gjort en comeback som gjorde sig tillkänna våren 2019.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *