Menu

Tjäna pengar på reklammusik

Musikbranschen är tuff och det är ingen självklarhet att du ska kunna livnära dig som artist från dag ett. Därför är det viktigt att se på alternativa inkomstkällor. Inom reklamvärlden finns mycket att hämta för dig som musiker.

Här får du veta mer om hur du kan generera inkomster från reklam. Häng med!

Animerad film och anpassad musik

Mediakonsumenter och användare på sociala medier blir idag överösta med reklam, vilket gör det viktigt för avsändare att sticka ut bland mängden. Reklamfilmer som förenar både musik och story har med anledning av det massiva reklambruset blivit en trend inom branschen. Allt fler företag och varumärken väljer att skapa meningsfullt innehåll via exempelvis en kort animerad reklamfilm med unik musikslinga. Animerade reklamfilmer är effektiva på att väcka uppmärksamhet och det är ett engagerande format. Av den anledningen är det många företag som väljer att använda animerade reklamfilmer som innehåll på hemsidor eller i webbutiker.

Det ökade intresset för de animerade reklamfilmerna har också bidragit till en växande efterfrågan på musiker som kan skapa anpassad musik. Trycket är stort och därför väljer allt fler svenska musiker, även etablerade, att närma sig reklamvärlden. Här finns det nämligen trygga inkomstkällor samtidigt som du får möjlighet att jobba med din kreativa musikådra.

Från reklam till hit

Det som uppmärksammas i reklam kan snabbt bli en snackis och det händer ofta med låtar som spelas i animerade reklamfilmer eller annan reklam. Reklamfilmer som blivit utsedda till tidernas bästa innehåller ofta storslagen komponerad musik.

Går vi tillbaka i tiden är det säkert många som minns de episka tonerna från Tommy Nilsson när han sjunger ”Dina färger var blå” till Pripps reklam år 1995.

Ett modernare exempel är First Aid Kit och Robyn som stått för musiken bakom framgångsrika reklamfilmer för Volvo. Biltillverkarens senaste reklamfilm inkluderar den svenska artisten Joel Alme och samarbetet kommer med stor sannolikhet skapa goda förutsättningar för göteborgarens karriär.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *