Menu

Arrangera din egen musikfestival

Arrangera din egen musikfestival

Har du planer på att arrangera din egen musikfestival? Med lite planering och kreativa idéer är det faktiskt fullt möjligt. Oavsett om du har tänkt ordna storfestival eller om du inte har fullt så storslagna planer kan det vara bra med lite tips på vägen. Här är några saker du bör tänka på.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Program och koncept

De flesta festivaler får nog sin början i något slags programidé. Förutom att du funderar ut vilka artister eller vilken musikstil som ska representera festivalen kan det kan vara bra att börja med att formulera vilket syfte festivalen ska ha, och om den ska ha något speciellt tema. Vad gäller programmet så är musiken givetvis en viktig del av en festival, men fundera även på vilka andra aktiviteter som kunde ordnas på festivalområdet. Maten kan man se som en del av programmet, och det kan också vara kul att anpassa mat och dryck efter temat. Oavsett om ni har tänkt servera öl eller saft är det viktigt att se till att det räcker under hela evenemanget.

Marknadsföring

Marknadsföring är något av det viktigaste att tänka på när man ska arrangera en festival. Du kanske har pratat med kompisar och bekanta om att du ska ordna festival, men för att du ska få det antal besökare du har tänkt dig måste du även satsa en del pengar på marknadsföring. Affischer är ett vanligt sätt att göra reklam på, men det finns i princip inga gränser för hur du kan göra folk medvetna om att du har festivalplaner på gång.

Säkerhet

Säkerheten är a och o oavsett vilken typ av evenemang det handlar om, och säkerhetsnivån måste vara anpassad efter antalet besökare. Inte bara för att myndigheterna kräver det, utan även för att en trygg stämning är en förutsättning för en lyckad festival. Det måste finnas nödutgångar och säkerhetsvakter, och ibland kan det vara nödvändigt med utbildad sjukvårdspersonal, speciellt om du planerar en större festival. Det är en bra idé att hyra komradio för att försäkra att kommunikationen kan ske snabbt och smidigt mellan biljettförsäljning, scen och andra ställen på festivalområdet. Det är en garanti för hög säkerhet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *